Natuurlijk zijn er ook een paar renovatievlies nadelen. De belangrijkste die wij online lezen is de prijs. Het is vele malen goedkoper dan stucen maar kost alsnog €13,99 per m2.
Bij deze een overzicht van de bekendste nadelen van renovlies:
- Kosten: Renovatievlies kan duur zijn, zowel in aanschaf als installatie.
- Beperkte ontwerpmogelijkheden: Het biedt beperkte keuzes in kleuren en patronen.
- Voorbereiding: De ondergrond moet grondig worden voorbereid voordat renovatievlies kan worden aangebracht.
- Kwetsbaarheid: Renovatievlies kan scheuren of barsten bij impact, wat moeilijk te repareren kan zijn.
- Moeilijk te verwijderen: Het verwijderen van renovatievlies kan een uitdagende taak zijn en de muur kan beschadigd raken.
- Verminderde ademende werking: Het kan de ademende werking van de muur verminderen.
Wat duidelijk mag zijn is dat renovatievlies wint van stucwerk en glasvezelbehang.
Dit kunnen wij weten omdat de behangers van renovatievlies.nl meer dan 700 nieuwbouwwoningen per jaar opleveren.
Heb je ook interesse om je nieuwbouwwoning te laten behangen? Maak dan meteen gebruik van onze tijdelijke aanbieding. Dit scheelt je al snel 20 procent op de totaalprijs!
Voor- en nadelen van renovatievlies:
Zoals eerder aangegeven heeft renovatievlies nadelen maar ook een aantal voordelen. Bij deze de uitgebreide uitleg over de positieve en negatieve kanten van renovatievlies:
Voordelen:
- Duurzaamheid: Renovatievlies is zeer duurzaam en bestand tegen scheuren en slijtage.
- Verbergt onvolkomenheden: Het behang kan helpen om kleine scheuren, gaten of andere onvolkomenheden in de muur te verbergen.
- Eenvoudige installatie: Renovatievlies is relatief eenvoudig te installeren, zelfs voor doe-het-zelvers.
- Strakke en gladde afwerking: Het behang zorgt voor een strak en glad oppervlak, vergelijkbaar met gestucte muren.
- Overschilderbaar: Renovatievlies kan worden overschilderd in de gewenste kleur, waardoor je flexibiliteit hebt in het ontwerp.
Nadelen:
- Beperkte ontwerpmogelijkheden: Renovatievlies is meestal verkrijgbaar in neutrale kleuren en eenvoudige patronen, waardoor de ontwerpmogelijkheden beperkt zijn.
- Kosten: Het kan duurder zijn dan traditioneel behang of verf, vooral als je de installatie door professionals laat doen.
- Voorbereiding vereist: De muren moeten goed worden voorbereid voordat het behang kan worden aangebracht, zoals het gladmaken van de ondergrond en het repareren van eventuele schade.
- Moeilijker te verwijderen: Renovlies behang verwijderen kan lastig zijn, omdat het stevig aan de muur hecht en er mogelijk lijmresten achterblijven.
- Verminderde ademende werking: Renovatievlies kan de ademende werking van de muur verminderen, wat vochtproblemen kan veroorzaken als de juiste voorzorgsmaatregelen niet worden genomen.
Het is belangrijk om deze voor- en nadelen af te wegen en rekening te houden met je specifieke behoeften en voorkeuren bij het kiezen van renovatievlies.
Zijn er nog meer renovatievlies nadelen?
Je weet nu de renovatievlies nadelen maar vergeet niet dat elke type behang dat heeft. Als je kijkt naar grote bouwbedrijven dan kiezen ze er allemaal voor.
Dit komt omdat je er stucwerk mee kunt nabootsen en tegelijkertijd je wanden beschermt tegen scheurtjes. Bekijk eens onze video’s om een goed beeld te krijgen van het eindresultaat.
Een goede renovatievlies behanger kan naadloos behangen. Je ziet dus niet eens dat er niet gestuct is. Waar je het wel in merkt is in je portemonnee!
Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024