Renovatievliesbehang voor renovatie en nieuwbouw.

Renovatievliesbehang

Renovatievliesbehang, ook wel renovatiebehang genoemd, is een geweldige oplossing voor het verfraaien en egaliseren van wanden en plafonds.

Het is een sterk, duurzaam materiaal dat veel voordelen biedt, vooral in oudere woningen met beschadigde muren.

In deze blogpost bespreken we wat renovatievlies precies is, de voordelen, hoe je het aanbrengt, en enkele tips voor het beste resultaat.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Renovatievliesbehang?

Renovatievliesbehang is een speciaal soort behang gemaakt van vezels die samengeperst zijn tot een sterk, scheurbestendig materiaal.

Het is ontworpen om oneffenheden, scheuren en andere beschadigingen aan muren te verbergen.

Dit type behang is doorgaans dikker dan traditioneel behang, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en het egaliserende effect.

Voordelen van Renovatievliesbehang

 1. Sterk en Duurzaam: Renovatievliesbehang is veel sterker dan standaard behang en kan scheuren en andere beschadigingen in muren verbergen.
 2. Egaliserend Effect: Door de dikte en samenstelling kan dit behang oneffenheden en kleine scheuren in muren en plafonds verbergen, waardoor een glad en strak oppervlak ontstaat.
 3. Snel en Gemakkelijk aan te brengen: Het aanbrengen van renovatievliesbehang is relatief eenvoudig, vooral in vergelijking met traditioneel behang.
 4. Veelzijdigheid: Het kan worden overgeschilderd in elke gewenste kleur, waardoor het aanpasbaar is aan elk interieur. Je kunt renovatievlies sauzen in alle kleuren.
 5. Ademend: Dit behang laat muren ademen, wat helpt bij het voorkomen van vochtproblemen en schimmelvorming.

Een alternatief voor wanden en plafonds is goedkoop glasvliesbehang.

Hoe Breng je Renovatievliesbehang aan?

Het aanbrengen van renovatievliesbehang is een klus die je zelf kunt doen met de juiste voorbereiding en materialen.

Hier is een stap-voor-stap handleiding:

 1. Voorbereiding van de Muren: Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en vrij van loszittende delen zijn. Vul grote gaten en scheuren op met vulmiddel en schuur de muren glad.
 2. Benodigde Materialen: Je hebt renovatievliesbehang, behanglijm (speciaal voor vliesbehang), een behangroller, een stanleymes, een behangspatel en een schaar nodig.
 3. Lijm Aanbrengen: Breng de behanglijm gelijkmatig aan op de muur met een roller. Zorg ervoor dat je een gelijkmatige laag hebt zonder klonten.
 4. Behang Aanbrengen: Plaats het behang op de ingelijmde muur en druk het stevig aan met een behangspatel. Werk van boven naar beneden en strijk luchtbellen en plooien glad.
 5. Naden en Afwerking: Zorg ervoor dat de naden goed aansluiten en snijd overtollig behang weg met een stanleymes. Laat het behang goed drogen voordat je het eventueel overschildert.

Wil je niet zelf aan de slag? Dan kun je goedkoop renovlies behang laten aanbrengen.

Tips voor een Perfect Resultaat

 • Gebruik Kwaliteitslijm: Zorg ervoor dat je een goede kwaliteit behanglijm gebruikt die geschikt is voor vliesbehang.
 • Werk in Kleine Secties: Breng de lijm in kleine secties aan, zodat deze niet droogt voordat je het behang aanbrengt.
 • Neem je Tijd: Haast je niet. Neem de tijd om het behang zorgvuldig en precies aan te brengen.
 • Temperatuur en Vochtigheid: Zorg ervoor dat de kamer waarin je werkt een constante temperatuur en lage luchtvochtigheid heeft om het drogen te optimaliseren.

Voor meer tips over de ondergrond voor behang kijken je op https://gestuct.nl/

Wat kost renovatievliesbehang aanbrengen?

Renovatievliesbehang is een uitstekende keuze voor het opknappen van muren en plafonds. Het biedt duurzaamheid, een gladde afwerking en is relatief eenvoudig aan te brengen.

Door de juiste voorbereidingen te treffen en zorgvuldig te werk te gaan, kun je met renovatievliesbehang je interieur een frisse en strakke uitstraling geven.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven